جعبه

جعبه

صنعت كارتن سازي :

صنعتي است كه به وسيله آن ابتدا ورق كارتن از رول كاغذ توليد ميگردد، در ادامه ورق كارتن به منظور حفاظت از محصول به شكل مناسب و متناسب با همان محصول به صورت باكس طراحي و ساخته شده و در انتها با توجه به سليقه بازار و جهت معرفي محصول، زيبايي و كاربردهاي تبليغاتي به روشهاي مختلف چاپ و رنگ آميزي ميگردد.

 

 

تعريف كارتن در صنعت كارتن سازي :

 

كارتن نوعي محصول سلولزي است كه معمولا از اتصال 3 يا5 ورق كاغذ ساخته مي شود، كارتن يكي از متداول ترين روشها براي بسته بندي كالا مي باشد.

 

 

انواع كارتن درصنعت كارتنسازي :

 

 

محصولاتي كه در صنعت كارتنسازي توليد مي گردد انواع مختلفي دارند كه دركلي ترين حالت به دودسته تقسيم مي گردند:

 

 

1-    كارتنعادي :

اين نوع كارتندر صنعت كارتنسازي به كارتنهايي گفته مي شود كه با دستگاه تبديل به صورت برش و چاك توليد ميشوند و به صورت معمول داراي تلورانسي بيشتر از 2 ميليمتر هستند.

 

 

2-    كارتندايكاتي يا مدلدار:

كارتن هاي دايكاتي به وسيله قالب هاي تيغ دار توليد شده و بدون تلورانس ابعاد هستند. كاربرد كارتنهاي دايكاتي در صنعت كارتن سازي شامل موارد زير مي باشد:

 

كارتن سوراخ دار: شامل كارتنهاي ميوه و كارتن هاي محصولات دريايي و لبني مي شود. (كارتنهاي لبني را در صنعتكارتنسازي، كارتنهاي سردخانه اي نيز مي نامند )

كارتنتلسكوپي: شامل كارتنموز

كارتن دسته دار:شامل كارتنقطعات فلزي

كارتنيك درب:شامل كارتنهاي نمايش محصولات

كارتنبدون درب:شامل كارتن هاي اجاق گاز، يخچال و لوازم خانگي

كارتنسازي با مواد لوليه مرغوب ودستگاه هاي پيشرفته همراه انواع چاپ روي كارتن

 

 

 

مزاياي استفاده ازمحصولات كارتنسازي جهت بسته بندي محصول :

بسته بندي مقوايي يا همان كارتنداراي مزيت هايي است كه از ديدگاه هاي مختلف قابل بررسي است:

 

 

1.    مزيت هاي اقتصادي محصولات كارتنسازي

 

بسته بندي ارزان به دليل پايين بودن قيمت مواد اوليه

هزينه پايين حمل و نقل و انبارداري به دليل وزن كم و ساختار سبك

امكان اصلاح و تغيير ساختار و گرافيك بسته بندي با كمترين هزينه به دليل فناوري هاي صنعت كارتنسازي

2.    مزيت هاي ساختاري محصولات كارتنسازي

 

مقاومت مناسب در مقابل فشار و پارگي و ضربه در عين سبكي، در صورت استفاده كردن از كاغذمناسب و مواد افزودني مناسب

امكان ايجاد تهويه هوا در كارتنها با ايجاد حفره هاي مخصوص

انعطاف پذيري و قابليت شكل گيري به صورت اشكال مختلف هندسي

عايق بودن در مقابل كاهش و افزايش دما

قابليت استفاده براي بسته بندي اكثر محصولات

قابليت چاپ پذيري و طراحي جذاب و استفاده در تبليغات

3.    مزيت هاي محيط زيستي محصولات صنعت كارتنسازي

 

بسته بندي حلقه اتصال بين توليد كننده و مصرف كننده است و دغدغه امروز، بازيافت اين زباله ها به منظور جلوگيري از تخريب محيط زيست و استفاده مجدد از آن است. كاغذو مقوا از منابع تجزيه شونده توليد مي شود كه براحتي قابل بازيافت هستند و مي توان از آنها مجددا براي تهيه مقوا استفاده نمود. محصولات صنعت كارتنسازي در صورت عدم بازيافت به راحتي به مواد اوليه تجزيه ميشوند.

كارتنسازي وطراحي وچاپ كارتنباد ستگاه هاي مدرن وتكنولوژي هاي پيشرفت,چاپ فلكسو و لمينت روي انواع كارتن

 

 

 

شرايط موثر بر محصولات صنايع  كارتن سازي :

1-  رطوبت

 

ماده اوليه اي كه كاغذو مقوا از آن تهيه ميشوند الياف چوبي است كه خاصيت جذب رطوبت را دارد به همين دليل محصولات صنايع كارتنسازي نيز داراي اين ويژگي هستند. در صورتي كه از آهار و مواد افزودني ضد رطوبت در ساخت محصولات كارتن ازي استفاده نشود، الياف رطوبت را جذب نموده و پيوند بين آنها سست مي شود. در رطوبت زياد نيز لبه هاي كاغذو مقوا از هم جدا شده و متلاشي ميگردد. بنابراين رطوبت مهمترين عامل تخريب محصولات كارتنسازي ميباشد خصوصا محصولاتي كه در آن از كاغذهاي معمولي و بدون آهار استفاده شده باشد.

 

 

2-  دما 

دما تاثير قابل توجهي بر چسب و مقاومت مقواي كارتنندارد و فقط باعث خشكي الياف مي شود. اما دماي زياد موجب تغيير رنگ، خميدگي كاغذو سوختن مي شود. دما و رطوبت با هم باعث رشد عوامل بيولوژيكي و مخرب مي شود.

 

 

3-  نور

نور بدون افزايش دما و به تنهايي اثر چنداني روي مقوا ندارد. اثرات نور را مي توان تغيير رنگ ظاهري و سطحي، كمرنگ شدن علايم چاپي و در صورت استفاده از چسب، تضعيف اتصال ها نام برد.

 

 

4-  گرد و غبار

گرد و غبار موجب تضعيف چسب بين لبه ها و فرسايش سطحي كاغذمي شود اما بصورت كلي اثر قابل توجهي روي محصولات كارتنسازي ندارد.

 

 

5-  اسيدها و بازها

اسيدهاي غليظ قوي مثل اسيد سولفوريك، اسيد كلريدريك و اسيدهاي ضعيف و رقيق مانند اسيد استيك، اسيد فرميك برروي مقوا و كاغذاثرات منفي دارند. اين تاثير بيشتر متوجه مقوا و كاغذهايي است كه بدون پوشش و آهار بوده اند. بازها نيز با غلظت 17% بر كاغذ و مقوا اثر مي گذارند.

 

 

6-  روغنها و مواد چرب 

روغنها و مواد چرب باعث كاهش مقاومت  و استحكام اوليه مقوا و كاغذ مي شوند. مگر اينكه مقوا مقاوم به چربي باشد يا در فرآيند توليد در  كارتن سازي از پوشش نايلوني يا لمينت استفاده شده باشد.


برچسب: جعبه،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ساعت: ۰۴:۰۷:۲۲ توسط:وي پك موضوع: